Skip to content

rólam

ismerj meg

Czok Ildi vagyok: színbolond

Azaz ékszertervező, szín- és stílustanácsadó, továbbá a szines Mariiko sapkák társtervezője, kreatív terek berendezője és nem utolsósorban anya.  

Hálás vagyok a szemeimnek, főleg azért, mert mindenkiben meglátom a szépet!  Célom, hogy minél többen belenézzenek a tükrömbe és a szemeimbe, és megtalált színeikben szépnek lássák önmagukat.

Te jártál már nálam?

Ismerd meg a történetemet!

A közgazdászdiploma, majd 15 év sikeres Arany-penge díjas reklámszövegírói karrier után döntöttem úgy, hogy a színekkel fogom megváltani a világot. Vonzódásom a színekhez persze már jóval azelőtt, kézikötő iparművész édesanyám színes fonalaival és egy gyerekkori álommal kezdődött. Egy tó víztükre alól néztem ki a parton álló fákra. Az ellenfényben látszó lombokon át ezer színre bomlott a napsugár. Gyönyörű volt, és én boldog voltam. A színek harmóniáját fürkészem azóta is, bárhol is járok.

czok-ildi-rolam-stilusos-ruhaban-c

BIZTOSAN TUDOM, MINDENKINEK VAN EGY SZÉP ARCA, ÉS BOLDOG VAGYOK, AMIKOR EZT MEGMUTATHATOM.

Varró Danitól olvastam nemrég, hogy a költői öntudat sokkal hamarabb megszületik a leendő költőben, mint a jó vers. Én is így voltam ezzel évekig.

Mindig is szerettem a karakteres, hangsúlyos ékszereket, és tudtam, hogy egyszer én is ilyeneket fogok készíteni. Aztán hosszú ideig tartó feszült várakozás és belső készülődés után egy felém lökött kemény mondat hatására még aznap este kibuggyant belőlem az első ékszer.  Azóta készítem őket megállíthatatlanul. Ennek csaknem 10 éve.

Két kislányom akkor még kicsi volt, ma pedig ők a modelljeim, pontosabban a modelljeink. Hiszen a gyerekkori fonalkergetés most is folyatódik, édesanyámmal együtt készítjük a gyönyörű kézzel kötött MARIIKO sapkákat, kiegészítőket, melyeket 20 éve árulunk a Vörösmarty téri adventi vásárban. Az évek alatt több ezer arcot figyeltem meg sapkapróba közben egészen közelről, figyeltem, mi áll jól nekik, ki-ki milyen színekben ragyog. Az itt szerzett tapasztalataimat, megfigyeléseimet fésültem később össze a színtanácsadó képzésen tanultakkal. 

Mert időközben új cél kristályosodott ki bennem: szín- és stílustanácsadóként bebizonyítani a koruk miatt aggódó nőknek, hogy a kor csak egy szám. Az számít, ami belül van, ami belülről sugárzik, ez pedig nem derékbőség és ránctalanság kérdése.

bízd rám magad

szolgáltatásaim

Ismered már azokat a színeket, amelyekben akkor is jól mutatsz, mikor rossz napod van? Olyan ruhatárra vágysz, melynek darabjait könnyedén variálhatod egymással? Szívesen készítenél velem együtt egy talizmán-nyakéket magadnak a színtípusod színeiből? Megajándékoznád egy fontos ügyfeled egy egyedi ékszerrel?

Válassz szolgáltatásaim közül. Kattints a megfelelő képre!

"... szeretném még egyszer megköszönni a tanácsadást, nekem egyelőre úgy tűnik, megváltoztatta az életemet! 🙂 "

hovanyecz borbála

miért válassz engem?

*  A színekre és a színtanácsadásra alkotói szemmel tekintek, nem csak beszélek a színekről, de létre is hozok színharmóniákat.

*  Az elmúlt 10 év alatt több száz egyedi színes ékszert terveztem, amelyekben csak úgy ragyogott a viselőjük!

*  Készítettem ékszert vállalatvezetőknek a cégük corporate színeiből, előadóművészeknek és hírességeknek egyaránt.

*  A legjobb kiegészítő-tervezők között szerepeltem a TOP 100 MAGYAR DESIGN kiadványban.

*  Rendszeresen szerepelek a TV-csatornák design-műsoraiban, valamint a hazai sajtóban a cikkeimmel és az általam berendezett enteriőrökkel.

*  Az édesanyámmal közösen tervezett színes, kézzel kötött Mariiko sapkákkal  20 éve veszünk részt  a Vörösmarty téri adventi vásáron, ahol több ezer vásárlónk talált színtípusához illő kötött sapkát, kiegészítőt. 

*  A színekkel kapcsolatos személyes megfigyeléseimet a MODART-on formáltam strukturált tudássá.

*  Előadásokat, workshopokat tartok és publikálok színek csodálatos világáról. 

vásárolni szeretenél?

válogass az ékszereim között

Egyszer egy kedves ismerősöm azt mondta nekem, hogy az ékszereim mesélnek. Így érzem én is. Különösen a gyöngyös ékszereimre igaz ez, szinte kibomlik belőlük egy-egy történet, ahogy a kezeim között a kuszaságból eljutnak a harmóniáig. A történet olykor szavak nélküli, csak érzések és hangulatok szövevénye. Ezért is szeretem annyira ezeket a montázsokat elkészíteni hozzájuk. Hagyom, hogy meséljenek a képek!

A webshopban színtípusok, fazonok szerint is válogathatsz, és egyedileg is rendelhetsz tőlem ékszert az általad megálmodott színekben!

Kattints a képekre!

visszajelzések

rólam mondtátok

„Nehéz a választás, rengeteg csodaszép szín és forma jellemzi az ékszereidet. Olyan színkombinációid vannak, hogy azokat is viselném, amiknek a színeit külön-külön eddig teljesen elutasítottam.”
Kertész Nóra
„Először is szeretném Neked megköszönni, hogy tavaly decemberben Mikulás nap alkalmából örökre és visszavonhatatlanul Gyöngyszerelembe eshettem. Ez volt eddigi életem legboldogabb és legcsodálatosabb Télapója, amit hálásan köszönök Neked. 🙂 Időközben Édesanyámat is mintha magával sodorta volna ez a különös élmény... szeretnék neki is ékszert rendelni tőled....”
Kondor Krisztina
”Csak másban moshatod meg arcodat” - ez jutott eszembe, mert miközben Ildi ráébresztett a színekre, megtanított szépnek látni önmagam: a tekintetével, a színekkel való misztikus kapcsolatával, és egyszerre megszületett köztünk egy ősi asszonyi bölcsesség.”
Fuszek Csilla
„Nagyon köszönjük mégegyszer a tegnapi szeánszot. 🙂 Szerintem mindkettőnk nevében mondhatom, hogy csodálatosan feltöltődtünk mindenféle szuper női energiákkal! Megerősítettél mindkettőnket abban, hogy jó irányban haladunk, szépek vagyunk és sugárzóak 🙂 :). Tegnap olyan pluszt kaptunk Tőled, amit mindenkinek ki kellene próbálnia. Receptre kellene felírni!”
Koczán Zsuzsa
„Ott volt a Czok Ildi is? És én nem tudtam ott lenni, katasztrófa!”
G. Nóra
„Drága Ildi! Tegnap megérkezett a nyakék. Egyszerűen csodálatos, elképesztő vagy!! Nagyon fog örülni neki a barátnőm. Köszönöm szépen!”
Barna Edina
„Nagyon szépen köszönöm a mai "szín szeánszot", a központban levés élményét, a támogató beszélgetést!. Gazdagabban, színesebben távoztam a stúdióból, megerősödött önbizalommal, hiszen a velünk harmóniában rezgő színek megnyugvást, örömet és derűt képesek gerjeszteni, ezáltal mi is ezt sugározzuk embertársainkra, és akár a szoba sarkában fonnyadó fikuszunkra is, ha lenne, és ezáltal jobb lesz a világ.:-))
Lovász Krisztina
„Tél vagyok. Igen, élénk tél. Ezt Czok Ilditől tudtam meg, akinek a színtanácsadásával a barátnőm lepett meg nemrég. Én vagyok az, akinek nem kell tartania a ragyogó, telt színektől, a harsány mintáktól, mert rajtam nem lesz sok, megengedhetem magamnak. Azóta meg is engedem. Attól sem riadok vissza, hogy smaragdzöld szoknyához ciklámen pulóvert húzzak. Jöhetnek a csíkok, a minták, a colorblocking, az élénk rúzsok, a feltűnő ékszerek, a színes szemüvegkeret. Amióta magamban hordom ezt a titkos tudást, az üzletekben egyszerűen átsiklom a fáradt rózsaszínek, meleg narancsok és fakókékek fölött, és egyből kiszúrom azokat a színeket, amikhez, úgy érzem, oda kell mennem. Olyan darabokat próbálok fel, amiket korábban esetleg elkerültem volna, és láss csodát, rendre kiderül, milyen jól tettem, hogy esélyt adtam nekik. Ildi - azáltal, hogy felruházott ezzel az éleslátással - rengeteg időt és energiát spórol nekem. Hab a tortán, hogy a tanácsadás maga is színtiszta (nahát, színtiszta!) élvezet. Ildi figyelmében, kedvességében megmártózva egyfajta női ünnepet ülhettek közösen a derű, a fény és a finomság jegyében, és ez olyasmi, amit mindenki megérdemelne.”
Dudics Emese
„...gratulálok a munkáidhoz és az egész (FB) oldalhoz, kedvencem: Frida Kahlo ihlette nyaklánc, mert ugyan brutális a mérete és színekben sem igazán visszafogott, de hát én sem vagyok az. ...”
Körmöczy Márti
„Először járok ezen az oldalon és ez....ez az akarokegyilyet kategória”
Jakabné Kolba Anikó
„Az ékszereid közül nehéz választani, mert egytől-egyig gyönyörűek, főleg nekem, aki veled együtt imádja a színeket.”
Fehér Zsuzsa
„Ildi, az ízlésed mindig szuper volt, ez látszik a gyönyörű ekszereiden is !”
Dr. Bagdány Beáta
„Kedves Ildi, nagyon boldog szülinapot kívánok! De szerintem aki ilyen csodákkal veszi körbe magát és hoz is létre azokat, az maga is boldog ember lehet! Igazából az összes alkotásod gyünyörű, csukott szemmel is bátran mernék választani.
Mihályi Julianna
„Én azzal ajándékozlak meg, hogy elsőként jelenítem meg a hírfolyamban az oldaladat. Így mindig látom a pompás ékszereidet. Egy olyan világot álmodtál meg, amiben a bátor nő CZOK ILDI ékszereket visel. Mestere vagy a színeknek és a formáknak. Szívből gratulálok Neked! Minden ékszeredet szeretem, olyan ez, mint amikor a műgyűjtő egy újabb darabra tesz szert a Mestertől! ”
Zam Ildikó
"Szia Ildi, először is szeretnék nagyon boldog új évet kívánni neked! Ezenkívül szeretném még egyszer megköszönni a tanácsadást, nekem egyelőre úgy tűnik, megváltoztatta az életemet! 🙂 "
Hovanyecz Borbála

van már szép téli sapkád?

Ismerd meg az édesanyámmal együtt tervezett, kézzel kötött Mariiko kiegészítőket is

MARIIKO= MARI+IKO. Édesanyám és az én keresznevemből alkottuk meg a márkanevünket, a kreativitásunkból és a színek iránti rajongásunkból pedig kézzel kötött sapkáinkat, sálainkat, kiegészítőinket. Több mint 20 éve egyedi tervek alapján készítjük őket különlegesen finom, exkluzív fonalakból.

A közel 20 féle fazonból Te is megtalálhatod a fejformádhoz, stílusodhoz illő kötött sapkát, szettet. Még akkor is, ha eddig sosem viseltél ilyesmit, mert úgy érezted, nincs „sapkás fejed”. Szívesen bebizonyítjuk, nincs igazad!

Személyesen szeretnél próbálni? Jelentkezz be a CZOK ILDI STÚDIÓBA. 

Rendelnél? Nézz szét a Mariiko 2020 októberében nyíló webshopjában.

találkozz velem

látogass el az új Czok Ildi stúdióba

A pontos cím: Mester utca 24.

Megközelíthető: a 4-6-os villamos Mester utcai megállójától 3 perc sétával.

Bejelentkezéshez hívd a +36 30 343 8743-as számot, vagy írj e-mailt: czokildi@mail.com