Skip to content

rólam

ismerj meg!

Czok Ildi vagyok.

Az öltöztetőnő, A színbolond...

Sokáig azt hittem, hogy az, amit én tudok, nem több, mint valamiféle cicoma-érzék. Jó az ízlésed, mondták, ami persze jól esett, de egy versenyistálló gimnáziumban, majd egy racionális szemléletű közgadasági egyetemi környezetben, a jó ízlést csak afféle  széplelkű haszontalanságnak éreztem, és úgy gondoltam, annak tartják mások is. Hogy ebből szakmák nőnek ki,  azt – az előbb említett racionális közegekben élve -, nem tudtam.

Bár a családom anyai ága tele volt  alkotókkal, ennek értékét sokáig nem láttam, csak nagyon jól esett a közelükben lenni, a szépségben megmártózni.

Ahogy múltak az évek, újra és újra előtüremkedett a jó ízlésem, megtaláltak dolgok. Munka egy kortárs galériában, jelmeztervezés egy diktatúrákról szóló kísérleti filmjéhez, Hyeronimus Bosch stílusú jelmezek egy trash metál zenekar klipjéhez. Majd a „turkálókirálynővé válás” a játszótéri anyukatársak bókjainak özönében, és közben  magazinfotózások a mindenkori otthonainkról.

2012-ben aztán leesett…. Akkoriban robbant be egy amerikai blogger, Ari Seth Cohen ADVANCED STYLE című, forradalmi szemléletű,világhírű blogja, melyben jól öltözött idős embereket fotóz az utcán. Igen, ez az! Már értem! Ha valaki 80-90-100 évesen ilyen összeszedetten, mosolyogva, harmonikusan tud megjelenni egy sima hétköznapon, akkor a jó ízlésnek rokonnak kell lennie egy nagyon fontos dologgal: a bölcsességgel. Akkor az a valaki látja a harmóniát az életben, tud neki örülni, akárhány éves is.  Akkor ez egy legitim és igazán fontos dolog!

czok-ildi-rolam-stilusos-ruhaban-c

Ma már vállalom,  én ehhez értek, és tudom, hogy mindez értékes.

Színekkel, formákkal teremtek harmóniát az élet különböző SZÍNterein. Megalkotom életed arculatát.

bízd rám magad

szolgáltatásaim

Ismered már azokat a színeket, amelyekben akkor is jól mutatsz, mikor rossz napod van? Olyan ruhatárra vágysz, melynek darabjait könnyedén variálhatod egymással? Szívesen készítenél velem együtt egy talizmán-nyakéket magadnak a színtípusod színeiből? Megajándékoznád egy fontos ügyfeled egy egyedi ékszerrel?

Válassz szolgáltatásaim közül. Kattints a megfelelő képre!

"... szeretném még egyszer megköszönni a tanácsadást, nekem egyelőre úgy tűnik, megváltoztatta az életemet! 🙂 "

hovanyecz borbála

miért válassz engem?

*  A színekre és a színtanácsadásra alkotói szemmel tekintek, nem csak beszélek a színekről, de létre is hozok színharmóniákat.

*  Az elmúlt 10 év alatt több száz egyedi színes ékszert terveztem, amelyekben csak úgy ragyogott a viselőjük!

*  Készítettem ékszert vállalatvezetőknek a cégük corporate színeiből, előadóművészeknek és hírességeknek egyaránt.

*  A legjobb kiegészítő-tervezők között szerepeltem a TOP 100 MAGYAR DESIGN kiadványban.

*  Rendszeresen szerepelek a TV-csatornák design-műsoraiban, valamint a hazai sajtóban a cikkeimmel és az általam berendezett enteriőrökkel.

*  Az édesanyámmal közösen tervezett színes, kézzel kötött Mariiko sapkákkal  20 éve veszünk részt  a Vörösmarty téri adventi vásáron, ahol több ezer vásárlónk talált színtípusához illő kötött sapkát, kiegészítőt. 

*  A színekkel kapcsolatos személyes megfigyeléseimet a MODART-on formáltam strukturált tudássá.

*  Előadásokat, workshopokat tartok és publikálok színek csodálatos világáról. 

vásárolni szeretenél?

válogass az ékszereim között

Egyszer egy kedves ismerősöm azt mondta nekem, hogy az ékszereim mesélnek. Így érzem én is. Különösen a gyöngyös ékszereimre igaz ez, szinte kibomlik belőlük egy-egy történet, ahogy a kezeim között a kuszaságból eljutnak a harmóniáig. A történet olykor szavak nélküli, csak érzések és hangulatok szövevénye. Ezért is szeretem annyira ezeket a montázsokat elkészíteni hozzájuk. Hagyom, hogy meséljenek a képek!

A webshopban színtípusok, fazonok szerint is válogathatsz, és egyedileg is rendelhetsz tőlem ékszert az általad megálmodott színekben!

Kattints a képekre!

visszajelzések

rólam mondtátok

„Nehéz a választás, rengeteg csodaszép szín és forma jellemzi az ékszereidet. Olyan színkombinációid vannak, hogy azokat is viselném, amiknek a színeit külön-külön eddig teljesen elutasítottam.”
Kertész Nóra
„Először is szeretném Neked megköszönni, hogy tavaly decemberben Mikulás nap alkalmából örökre és visszavonhatatlanul Gyöngyszerelembe eshettem. Ez volt eddigi életem legboldogabb és legcsodálatosabb Télapója, amit hálásan köszönök Neked. 🙂 Időközben Édesanyámat is mintha magával sodorta volna ez a különös élmény... szeretnék neki is ékszert rendelni tőled....”
Kondor Krisztina
”Csak másban moshatod meg arcodat” - ez jutott eszembe, mert miközben Ildi ráébresztett a színekre, megtanított szépnek látni önmagam: a tekintetével, a színekkel való misztikus kapcsolatával, és egyszerre megszületett köztünk egy ősi asszonyi bölcsesség.”
Fuszek Csilla
„Nagyon köszönjük mégegyszer a tegnapi szeánszot. 🙂 Szerintem mindkettőnk nevében mondhatom, hogy csodálatosan feltöltődtünk mindenféle szuper női energiákkal! Megerősítettél mindkettőnket abban, hogy jó irányban haladunk, szépek vagyunk és sugárzóak 🙂 :). Tegnap olyan pluszt kaptunk Tőled, amit mindenkinek ki kellene próbálnia. Receptre kellene felírni!”
Koczán Zsuzsa
„Ott volt a Czok Ildi is? És én nem tudtam ott lenni, katasztrófa!”
G. Nóra
„Drága Ildi! Tegnap megérkezett a nyakék. Egyszerűen csodálatos, elképesztő vagy!! Nagyon fog örülni neki a barátnőm. Köszönöm szépen!”
Barna Edina
„Nagyon szépen köszönöm a mai "szín szeánszot", a központban levés élményét, a támogató beszélgetést!. Gazdagabban, színesebben távoztam a stúdióból, megerősödött önbizalommal, hiszen a velünk harmóniában rezgő színek megnyugvást, örömet és derűt képesek gerjeszteni, ezáltal mi is ezt sugározzuk embertársainkra, és akár a szoba sarkában fonnyadó fikuszunkra is, ha lenne, és ezáltal jobb lesz a világ.:-))
Lovász Krisztina
„Tél vagyok. Igen, élénk tél. Ezt Czok Ilditől tudtam meg, akinek a színtanácsadásával a barátnőm lepett meg nemrég. Én vagyok az, akinek nem kell tartania a ragyogó, telt színektől, a harsány mintáktól, mert rajtam nem lesz sok, megengedhetem magamnak. Azóta meg is engedem. Attól sem riadok vissza, hogy smaragdzöld szoknyához ciklámen pulóvert húzzak. Jöhetnek a csíkok, a minták, a colorblocking, az élénk rúzsok, a feltűnő ékszerek, a színes szemüvegkeret. Amióta magamban hordom ezt a titkos tudást, az üzletekben egyszerűen átsiklom a fáradt rózsaszínek, meleg narancsok és fakókékek fölött, és egyből kiszúrom azokat a színeket, amikhez, úgy érzem, oda kell mennem. Olyan darabokat próbálok fel, amiket korábban esetleg elkerültem volna, és láss csodát, rendre kiderül, milyen jól tettem, hogy esélyt adtam nekik. Ildi - azáltal, hogy felruházott ezzel az éleslátással - rengeteg időt és energiát spórol nekem. Hab a tortán, hogy a tanácsadás maga is színtiszta (nahát, színtiszta!) élvezet. Ildi figyelmében, kedvességében megmártózva egyfajta női ünnepet ülhettek közösen a derű, a fény és a finomság jegyében, és ez olyasmi, amit mindenki megérdemelne.”
Dudics Emese
„...gratulálok a munkáidhoz és az egész (FB) oldalhoz, kedvencem: Frida Kahlo ihlette nyaklánc, mert ugyan brutális a mérete és színekben sem igazán visszafogott, de hát én sem vagyok az. ...”
Körmöczy Márti
„Először járok ezen az oldalon és ez....ez az akarokegyilyet kategória”
Jakabné Kolba Anikó
„Az ékszereid közül nehéz választani, mert egytől-egyig gyönyörűek, főleg nekem, aki veled együtt imádja a színeket.”
Fehér Zsuzsa
„Ildi, az ízlésed mindig szuper volt, ez látszik a gyönyörű ekszereiden is !”
Dr. Bagdány Beáta
„Kedves Ildi, nagyon boldog szülinapot kívánok! De szerintem aki ilyen csodákkal veszi körbe magát és hoz is létre azokat, az maga is boldog ember lehet! Igazából az összes alkotásod gyünyörű, csukott szemmel is bátran mernék választani.
Mihályi Julianna
„Én azzal ajándékozlak meg, hogy elsőként jelenítem meg a hírfolyamban az oldaladat. Így mindig látom a pompás ékszereidet. Egy olyan világot álmodtál meg, amiben a bátor nő CZOK ILDI ékszereket visel. Mestere vagy a színeknek és a formáknak. Szívből gratulálok Neked! Minden ékszeredet szeretem, olyan ez, mint amikor a műgyűjtő egy újabb darabra tesz szert a Mestertől! ”
Zam Ildikó
"Szia Ildi, először is szeretnék nagyon boldog új évet kívánni neked! Ezenkívül szeretném még egyszer megköszönni a tanácsadást, nekem egyelőre úgy tűnik, megváltoztatta az életemet! 🙂 "
Hovanyecz Borbála

van már szép téli sapkád?

Ismerd meg az édesanyámmal együtt tervezett, kézzel kötött Mariiko kiegészítőket is

MARIIKO= MARI+IKO. Édesanyám és az én keresznevemből alkottuk meg a márkanevünket, a kreativitásunkból és a színek iránti rajongásunkból pedig kézzel kötött sapkáinkat, sálainkat, kiegészítőinket. Több mint 20 éve egyedi tervek alapján készítjük őket különlegesen finom, exkluzív fonalakból.

A közel 20 féle fazonból Te is megtalálhatod a fejformádhoz, stílusodhoz illő kötött sapkát, szettet. Még akkor is, ha eddig sosem viseltél ilyesmit, mert úgy érezted, nincs „sapkás fejed”. Szívesen bebizonyítjuk, nincs igazad!

Személyesen szeretnél próbálni? Jelentkezz be a CZOK ILDI STÚDIÓBA. 

Rendelnél? Nézz szét a Mariiko 2020 októberében nyíló webshopjában.

találkozz velem

látogass el az új Czok Ildi stúdióba

A pontos cím: Mester utca 24.

Megközelíthető: a 4-6-os villamos Mester utcai megállójától 3 perc sétával.

Bejelentkezéshez hívd a +36 30 343 8743-as számot, vagy írj e-mailt: czokildi@mail.com