Skip to content

AZ öltöztetőnő turikalauza

irány a turi!

Egyedivé, fűszeressé tennéd a ruhatárad, anélkül, hogy vagyonokat költenél rá?

Kedvet kaptál a turizáshoz, de elveszel a ruhasokaságban?

Tarts velem!

Töltsd le a TURIKALAUZT, mely útravaló a sikeres turizáshoz. 

— Ebben tippeket adok, hogyan győzd le a turiparát.

— Hogyan és hogyan ne vásárolj second hand üzletekben.

— Látsz majd néhány csodás stíluskirálynőt, akik szívesen vásárolnak pre-loved holmikat, és akik bebizonyítják, hogy  másodkézből származó darabokból is lehet elsőosztályú stílust teremteni.

— Megismered a turizás rövid történetét dióhéjban.

— Megtalálod a legmenőbb turihelyeket is, – főleg Budapesten-, ahová érdemes ellátogatnod.

czok-ildi-turikalauz-fokep-c

Czok Ildi vagyok

öltöztetőnő és kincsvadász

Az öltözködés világ életemben az önkifejezés egyik fontos pillére volt számomra.  Anyukámmal – még a szocializmusban –  sokat jártunk turkálni, mert ott lehetett igazán különleges darabokat  bányászni. Ma pedig azért szeretek turizni, … nos,  ugyanezért. Mert amit ott találok, az nem jön szembe az utcán, abban egyedinek,  különlegesnek érzem magam.

Nemrégiben újra Belgiumban jártam, és nagy meglepetésemre, két év alatt megsokszorozódott a vintage üzletek száma nemcsak Brüsszelben, de a vidéki nagyvárosokban is. Ezek az üzletek, mit üzletek, szalonok olyan igényesen voltak kialakítva, hogy öröm volt belépni, és egyáltalán nem érződött rajtuk, hogy minden árujuk másodkézből való.

Az angolban van egy szép kifejezés: PRE-LOVED, azaz "előszeretett"

Így nevezik a second hand holmikat, ezzel segítve leküzdeni a sokakban meglévő rossz érzést amiatt, hogy az adott holmit korábban már használta valaki.

Ha használta… Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy a second hand üzletekben minden ruha használt. Őrült fogyasztói lázunkban sokszor csak addig tart a lelkesedésünk, míg megveszünk egy-egy ruhadarabot, ami aztán otthon a szekrény mélyén landol.

Ismerős? Ugye, milyen nehéz ellenállni a kísértésnek, pláne, ha a fast fashion áruházak olcsó termékeire gondolunk?

Apropó kísértés: ha turiba mégy, és megtanulsz kiigazodni a ruharengetegben, óriási kísértésnek leszel kitéve. Az olcsóbb ár valószínűleg arra buzdít majd, hogy többet vásárolj, mint amire szükséged van.  És akkor megint ugyanott vagyunk.

Fontos tehát, hogy megismerd, mi áll jól neked, milyen színekben, fazonokban mutatsz a legjobban,
és mi az, amit önazonosnak érzel; így nem vásárolsz majd feleslegesen.

A Turikalauz végén ezzel kapcsolatban is találsz infókat.

visszajelzések

akik már turiztak velem

Kedves Ildi! Én is tanultam pár dolgot az előnyös öltözködésről - ennek ellenére - a stílusom keresése közben a saját vakfoltomra én sem láthattam rá. Nagyon hálás vagyok neked az együtt töltött közös vásárlásokért, beszélgetésekért és a sok-sok megvásárolt, stílusos ruháért, amikkel segítettél egy elakadásomon továbblépni!"
N. Angéla
"Kedves Ildi! ..... Nagyon jó volt a vásárlás, hűű, nagyon jó dolgokat vettünk! Ma ruha-próbát csináltunk a szombati esküvőre, és nagyon jók a ruhák! A legjobbak a turkálósak, azok nagyon szuperek, azok illenek valahogy a legjobban hozzám. Úgyhogy Ildi, jövőre is megyünk vásárolni jó, de csak turkólóba, oké?! Puszi! és sokat gondolok rád!" L. Éva hangüzenete
L. Éva hangüzenete

az öltöztetőnő turikalauza

25 oldalas, ingyenesen letölthető útmutató