Skip to content

munkáim-referenciák

színek. formák. stílusok

ismerd meg korábbi munkáimat!

Sokféle területen tevékenykedem, ami közös bennük, hogy mindegyik a színekről, a stílusról és az alkotásról szól.

Kattints a gombokra és még több referenciát találsz az adott témakörhöz kapcsolódóan.

Ékszerek

Tíz éve készítek hangsúlyos, színes ékszereket többnyire fonalakból és gyöngyökből az általam kifejlesztett technikákkal. Többször együttműködtem ismert magyar divattervezőkkel, szerepeltem a TOP100 Magyar Design kiadvány 10 legjobb kiegészítő-tervezője között, kiálltásom volt Olaszországban, Pisában, készítettek velem riportot a televíziókban és különféle magazinokban.

Ékszereimhez szívesen készítek montázsokat, úgy érzem, így könnyebb megérteni, megérezni őket. 

kézzel kötött mariiko sapkák

Kézzel kötött sapkáinkat, sálainkat, kiegészítőinket több mint 20 éve egyedi tervek alapján készítjük az édesanyámmal együtt. 
Vörösmarty téri standunkon az adventi vásárokon több mint ezer vásárlónk talált a színtípusához, alkatához, stílusához illő egyedi kötött sapkát, köztük színésznők, művészek, de még nagykövetek is.

Az idén újonnan nyílt stúdiónkban várjuk vásárlóinkat.

enteriőrök

Hiszek a folytonosságban. Amikor egy teret berendezek, mindig megnézem, mi az, ami átmenthető vagy továbbvihető egy korábbi állapotából. Ebben van jóadag ökológiai megfontolás, nem szeretek gondolkodás nélkül kidobni mindent. De van benne filozófia is, hiszen az idő folytonos, nem tehetünk úgy, mintha most indulna a semmiből. 

Mindig alaposan végiggondolom azt is, hogy az adott tér vajon szervesen illeszkedik-e a környezetébe. Van-e kapcsolat a „kinn” és a ”benn” között, vagy gyökeresen más világ a kettő? Ahogy az ékszereknél, a kihívás ebben is az, hogyan illesszem össze a szálakat: a múltat és a jelent a jövővel, a használtat és az újjal, azaz hogyan teremtsek a sokféleségből harmóniát.

fal- és bútorfestések, kollázsok

Szeretek életet lehelni a régi bútorokba, és a bútor illetve lakásfelújítások során egy-egy felületre festővászonként tekintek. A méret nem akadály,  készítettem már 2×2 m-es kollázst is egy kávézó falára. A színeket és a stílust az enteriőrök hangulatához igazítom. Ezzel a módszerrel a „hátrányos” helyzetű bútor- és térelemek az enteriőrök új fókuszpontjaivá válnak.